Motorola Mobility съкращава 1 200 служители

По данни на Wall Street Journal редуцирането на персонала ще е на пазарите в САЩ, Китай и Индия

3578 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американският производител на телефони Motorola Mobility, която е собственост на Google, ще съкрати още 1 200 служители. По данни на Reuters това представлява около 10% от общия брой на служителите в компанията.

През август 2012 г. Motorola обяви, че ще съкрати 4 000 души, след като Google обяви намерението си да произвежда повече смартфони и по-малко обикновени телефони.

"Новите съкращения са продължение на мерките обявени миналото лято", коментира за Reuters говорителят на Google Ники Фенуик. "Ясно е, че за засегнатите служители това ще е много трудно и ние се ангажираме да им помогнем да преминат през този труден преход", добави тя.

Според непотвърдена информация на Wall Street Journal съкращенията ще засегнат служителите в САЩ, Китай и Индия. Изданието се е сдобило до вътрешна кореспонденция, в която се посочва, че "разходите ни са прекалено високи, на пазари, на които не сме конкурентни и губим пари".

Google купи губещата Motorola Mobility през февруари 2012 г. за 12.5 млрд. долара. Целта на търсачката беше да придобие патентите на Motorola, които да й помагат в постоянните съдебни битки с други компании. Основно претенциите на различни производители са срещу мобилната операционна система Android.

Подкрепи Economic.bg