Nokia намалява цените на смартфоните

Слабите продажби няма да откажат финландската компания от пазара в САЩ

Автор: Божидара Иванова

Финландският технологичен гигант Nokia предприема внимателна политика на ценообразуването, като общият тренд е към намаляване на цените на смартфоните, работещи под операционна система Windows 8, както и на моделите от нисък клас. Това заяви изпълнителният директор на компанията Стивън Елоп, предаде ZDNet.com.

По думите на Елоп, усилията на компанията продължават да бъдат насочени към Windows Phone, като при телефоните от по-нисък клас има още какво да се направи в ценово отношение.

Причина за това решение на компанията, са слабите продажби на пазара на смартфони за последното тримесечие, особено в САЩ. Въпреки това обаче, финландският гигант не смята да се изтегля от региона, в който доминират основно Apple и Samsung, допълни още шефа на Nokia. Според него „оставането на американският пазар е усилие, което си струва да бъде направено”.

В момента най-евтината Nokia , работеща  с Windows е моделът Lumia 520, който се предлага на цена от 180 долара. Смартфонът е с 80 долара по-скъп от флагмана на компанията при телефоните от нисък клас Asha 501, който се предлага за 99 долара.

Коментари: 0