Номинации за \"Мисис Икономика\" - \"Mr. & Mrs. Икономика\" 2013

Сред критериите за номиниране са направените инвестиции, осигурени работни места, добър финансов резултат и динамика на резултатите на компанията, положително име в обществото на кандидата

764 ~ 3 мин. четене
Списание "Икономика" представя категория Мисис Икономика в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2013 - най-значимият икономически форум, провеждан след демократичните промени у нас:

Сред критериите за номиниране са направените инвестиции, осигурени работни места, добър финансов резултат и динамика на резултатите на компанията, положително име в обществото на кандидата, висока корпоративна социална отговорност.

1. Виолина Маринова, Главен изпълнителен директор на Банка ДСК ЕАД

Виолина Маринова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Има повече от 40 години опит в банковото дело, изцяло в Банка ДСК. Тя е и е заместник председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България, председател на  Надзорния съвет на пенсионно-осигурителна компания ДСК Родина, както и заместник-председател на Съвета на директорите на "Банксервиз". Г-жа Маринова е едно от най-изявените лица в банковата сфера в последните години, а наскоро получи и най-високото държавно отличие - орден „Стара планина” за изключителния й принос за укрепването и реформирането на българската банкова система.

2. Димана Страхинова, изпълнителен директор на "Фермер 2000" АД

Димана Страхинова е изпълнителен директор на „Фермер 2000” от 2011 г. Има над 15 г. опит в търговията със земеделска техника. Компанията, която тя управлява,  предоставя на фермерите пълна гама от услуги, включващи агроуслуги, консултантски услуги и следпродажбен сервиз.

3. инж. Боряна Манолов, главен изпълнителен директор на "Сименс" ЕООД

Боряна Манолова е Главен изпълнителен директор на Siemens в България от 2009 г. и управлява над 500 служители. Участва в управителните органи на КРИБ и Германско-българската търговска и индустриална камара. Инж. Манолова има две магистърски степени - по корпоративно управление от Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов и по електротехника и микроелектроника от Техническия университет в Русе. Има и сертификати от мениджърски курсове за управление на персонала и корпоративни финанси от университета "Бокони", Италия.

4. Камелия Славейкова, изпълнителен директор на "Шел България" ЕАД

Камелия Славейков е начело на един от най-големите търговци на горива на дребно - "Шел България", от 2008 г., като същевременно изпълнява ролята на мениджър "Комуникации" в Shell за Централна и Източна Европа и Средиземноморието. От август 2010 г. е и представител на групата Royal Dutch Shell plc в Гърция. Има магистърска степен по бизнес администрация за ръководни кадри (Executive MBA) от Американския университет в България. Началото на кариерата на г-жа Славейкова в Shell България е от 1993-а, когато оглавява отдел "Маркетинг и реклама", в периода 2000-2003 г. работи в маркетинг отдела на европейските структури на Shell, а впоследствие влиза в управлението на корпоративните комуникации на компанията на регионално ниво.

5. Гергана Ташкова, управляващ съдружник в „МАРС Армор“ ООД

Гергана Ташкова е управляващ съдружник във фирма МАРС Армор ООД – производител на средства за лична балистична защита – бронирани жилетки, бронеплочи, балистични щитове, костюми за разминиране. Основната част от производството на компанията е предназначена за износ. Г-жа Ташкове е и ексклузивен представител за България на мъжката линия на френската марка CACHAREL.

Тазгодишните номинации на конкурса са разделени в общо 8 категории:

- Мистър Икономика
- Мисис Икономика
- Производствен сектор
- Финансов сектор
- IT сектор
- Услуги
- Сделка на годината
- Корпоративна социална отговорност

*За първи път през 2013 г. ще бъде връчена награда за Корпоративна социална отговорност (КСО). Определени са 60 компании, които в най-голяма степен заслужават да получат подобен приз. Крайният победител ще бъде избран директно от хората чрез гласуване в сайта на конкурса. Потребителите ще могат директно да оценят социалната отговорност на българските компании, която в съвременния бизнес е задължителна за постигането на добро корпоративно управление. Гласувайте за вашия фаворит на http://mister.economic.bg.
Подкрепи Economic.bg