Нов играч на пазара на IPTV телевизия в България

Потребителите ще могат да записват предавания, да ползват отложено гледане, пауза, гледане в YouTube

368 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Националният телекомуникационен оператор ITD Network започва интеграцията на нова собствена IPTV платформа, която позволява на потребителите на Cooolbox услуги да променят и управляват начина, по който гледат телевизия.  IPTV платформата дава възможност на клиентите сами да записват предавания, да се абонират за допълнителни услуги през интерфейса, да гледат програми отложено, както и клипове в YouTube, да натискат пауза и много други функционалности, които се управляват с едно и също дистанционно.

Проектът се реализира по ОП „Конкурентоспособност” с цел развитие на високотехнологична среда в производствения процес. Преди няколко месеца телеком операторът печели проект за европейско финансиране на стойност 3.2 млн. лв., от които 40 % са собствено финансиране. Очаква се интеграцията на платформата да започне в началото на ноември.

ITD Network е единствената компания в България, която изгражда активна оптична мрежа, при която за всеки отделен потребител се полага подземно отделно оптично влакно от технически център на оператора директно до дома на клиента. При пасивните оптични мрежи на мрежата има пасивни сплитери по дължината на оптичното влакно, които разделят сигнала между 32, 64 или дори повече потребители.

ITD Network е водещ национален телекомуникационен оператор и един от първите и най-големи доставчици на международен Интернет в страната. Операторът има повече от 16 години опит в разработването на интегрирани телекомуникационни решения за корпоративни клиенти и интернет оператори. 

Подкрепи Economic.bg