ПЕС иска обяснение от Станишев за коалицията с "Атака"

Чакаме обяснение, е заявил пред Le Nouvel Observateur зам.-председателят на европейските социалисти Жан-Кристоф Камбадели

120 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Зам.-председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Жан-Кристоф Камбадели ще иска обяснение от лидера на БСП Сергей Станишев за подкрепата, която социалистите оказват на ултрадясната националистическа партия "Атака". Камбадели "се е самосезирал", след материала на авторитетното френско издание Le Nouvel Observateur, в който се посочва, че Станишев се е съюзил с фашистка формация, докато "гражданското общество иска главата му".

"Чакаме обяснение", е казал той пред Nouvel Observateur и е добавил, че е благодарен на изданието за "откритието". Изданието допълва, че в следствие на тази опасна коалиция, която управлява в България вече над 100 дни, страната е залята от протести.

Очаква се до края на месеца журналистът от Nouvel Observateur Жан Баст Нуде да посети България и да проведе свое разследване за гражданските протести и обвързаностите на политици с олигарси и задкулисни групировки. Нуде е поискал и среща с лидера на БСП Сергей Станишев, но засега не е получил отговор, пише Faktor.bg.

Подкрепи Economic.bg