Пекин купува 60 самолета Airbus

По-голямата част от самолетите ще бъде произведена в завода на европейския гигант в китайския град Тиендзин

3569 ~ 1 мин. четене

Китайските власти ще закупят 60 самолета от базираната във Франция корпорация Airbus, предава AFP. Сделка ще се осъществи в рамките на меморандум за разбирателство, подписан от френския президент Франсоа Оланд и китайския му колега Си Цзинпин.

Договорът бе подписан в китайската столица през първия ден от двудневното посещение на Оланд, което има за цел да даде тласък на търговията между двете страни. Френският главнокомандващ пристигна в града по-рано днес, придружен от голям брой бизнесмени.

Според източник на AFP, по-голямата част от самолетите ще бъде произведена в завода на европейския гигант в Тиендзин. Производствените мощности се намират на близо 150 км от столицата Пекин.

Президентът Оланд коментира и ситуацията с френската икономика, която търпи сериозни критики от инвеститорите през последните месеци. „Липсата на бюджетно равновесие непременно трябва да бъде поправена, но това не бива да повлиява на инвестициите и износа“, отбеляза Оланд по време на визитата си в китайската столица.

Подкрепи Economic.bg