Пощенска отпусна с 50% повече заеми на малки фирми

Финансовата институция е раздала общо 3 млрд. лв. корпоративни кредити

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

От началото на 2013 г. до края на май Пощенска банка е отпуснала с 50% повече кредити на малки и средни предприятия (МСП) спрямо съпоставимия период на миналата година. Данните изнесе Ангел Матеев, директор "Банкиране малък бизнес" във финансовата институция по време на специалния "Ден на Пощенска банка" в Стара Загора. Финансовата институция организира бизнес срещата в подкрепа на местния бизнес в Стара Загора и представи на предприемачите в региона стратегически решения за подпомагане на бизнеса.

Ангел Матеев обяви още, че от началото на 2013 г. има и изключително силен ръст на исканията за отпускане на кредит. Той е категоричен, че взаимоизгодното сътрудничество между банка и малките фирми е най-важното нещо във взаимоотношенията им. "Понякога бързото "не" е по-добър вариант от забавения отговор", убеден е Ангел Матеев.

Стефан Василев, директор "Корпоративно банкиране" в Пощенска банка добави, че имат 70 хил. бизнес клиенти, като 15 хил. от тях ползват кредити. Общият обем на отпуснатите от Пощенска корпоративни заеми е 3 млрд. лв., каза Василев.

Подкрепи Economic.bg