Приложение за смартфон доставя канабис за 10 минути

Eaze се представя като "нова здравна услуга за дома"

Приложение за смартфон доставя канабис за 10 минути
188 ~ 2 мин. четене

Приложение за смартфони доставя канабис до 10 минути. Услугата се предлага в американския град Сан Франциско и се отнася за доставка на канабис за медицински нужди по домовете, пише AFP.

Приложението Eaze (eazeup.com) обещава поръчаното количество да пристигне до 10 минути по модела на популярните таксиметрови услуги Uber. Услугата е пусната във вторник

Приложението, пуснато във вторник и се представя като "нова здравна услуга за дома, която позволява на пациентите лесно, бързо и професионално да получат марихуана за медицински нужди чрез мобилното си устройство".

 Eazeе безплатна за потребителите и "включва малка такса за клиниката". На този етап е достъпна само в Сан Франциско. Пациентите "могат да се регистрират от мобилния си телефон в рамките на няколко минути" и софтуерът на Eaze дава възможност да се изпълни бързо рецептата.

"Процесът на купуване на медицинска марихуана може да бъде бавен, сложен и непредсказуем" и "проверките на поръчката може да отнеме до 24 часа и трябва да бъде повтаряна за всяка клиника" упълномощена да продава, обосновава се Eaze.

След пускането на поръчката, приложението се задейства автоматично като се грижи за предоставянето на "лекарството" за пациенти, които могат да "използват мобилно приложение за проследяване на движението онлайн на своята доставка", както е популярното приложение за повикване на такси Uber. По думите на представител на компанията във вторник са получени няколкостотин поръчки.

Консумацията на марихуана с терапевтична цел бе легализирана в Калифорния през 1997 година. Eaze иска да покрие не само южната част на американския щат, както и "20-те щата, в които употребата на марихуана за медицински цели е разрешена", но и щатите Колорадо и Вашингтон, където употребата на канабис направо бе легализирана.

Подкрепи Economic.bg