Росен Петров заплаши bTV с прокурор

Ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел, заяви ексводещият

292 ~ 2 мин. четене

"Ако тази мръсна кампания на Би Ти Ви и "Дрийм тим" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел - търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче". Това заяви ексводещият Росен Петров в ефира TV7 в първото си интервю като политик от партията на Николай Бареков "България без цензура".

Той каза, че не обича личните нападки, защото те не демонстрират добро ниво в българския политически живот. Вместо това предпочита политическите спорове.

По повод заканите от ръководството на телевизията, че ще си търси правата по съдебен ред, Петров отбеляза, че е разговарял с най-добрите адвокати и те са му казали, че може да спечели това дело и в България, и в Брюксел. Росен Петров определи поведението на ръководството на Би Ти Ви като шизофрения, защото са му наложили Николай Бареков да гостува в неговото предаване, а след това хвърлят обвиненията върху него.

Той обърна внимание и на коментара на бившия му колега Венелин Петков, който след последното предаване на Росен Петров сподели в социалните мрежи, че го е гнус. "Само да му кажа, че аз го предложих да ме замести, той направи много добър филм за Македония", каза Петров.

По думите му телевизиите у нас са ветропоказатели и усещат накъде духа вятъра. "Никой да не ми говори за журналистическа етика, защото тя отсъства у нас. Повечето журналисти са платени и заемат ярки политически позиции", завърши Петров.

Росен Петров беше категоричен, че може да изпълни договора си с Би Ти Ви и да е обективен, макар и политик. Той обвини медията в двоен стандарт, защото не е реагирала, когато Слави Трифонов издигна в шоуто си Меглена Кунева за кандидат-президент, както и момиче от Варна за кандидат-депутат.

С Бареков ни събраха общи ценности. Харесва ми това, че е селфмейд –момчето се изгради само, идваше в 5 сутринта, само си направи екип, добави още ексводещият.

Подкрепи Economic.bg