Samsung придобива Novaled

Очаква се крайната цена на сделката да бъде повече от 200 млн. долара и да се финализира тази седмица

Автор: Божидара Иванова

Южнокорейският гигант Samsung е в напреднала фаза в придобиването на германската компания Novaled, която е специализирана в OLED технологиите  и по-специално в дисплеите за смартфони и телевизори. Очаква се крайната цена на сделката да бъде повече от 200 млн. долара и да се финализира тази седмица, предаде Bloomberg.

През септември 2011 г. Novaled получи финансиране от Samsung Ventures Investment Corporation, но сумата бе запазена в тайна. През 2012 г. LG започна дело срещу Samsung  заради OLED технология, а компанията отвърна на удара като заведе дело за 7 патента. По-късно двете компании сключиха временен мир, но през март LG поиска такса за това, че Samsung Display и Samsung Electronics нарушават патентите й.

Novaled е специализирана в производството на светодиоди, които се използват в телевизорите, телефоните и за осветление. Samsung притежава 10% от компанията, а предложението й за придобиване е близо 10 пъти повече от всичките приходи на Novaled през 2011 г., които възлизат на 22.5 млн. долара.

Коментари: 0