Студентите-окупатори създадоха интернет сайт

На http://occupysu.org вече са публикувани снимки на случващото се в учебното заведение в момента. Вчера Ректорският съвет обяви понеделник за неучебен ден.

168 ~ 3 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Студентите, които в петък окупираха Ректората на Софийския университет, създадоха интернет сайт на своята кауза. На http://occupysu.org вече са публикувани снимки на случващото се в учебното заведение в момента. Вчера Ректорският съвет обяви понеделник за неучебен ден.

На сайта е публикуван и текс на един от студентите - Манол Глишев. В отвореното писмо се отправя упрек към всички действащи политици, независимо дали са управляващи, опозиция или не са в парламента.

Текстът е озаглавен "Голата истина" и гласи:


Ние, окопалите се студенти

"Бареков, майната ти."
(Из протоколите на студентските мъдреци)


Наши доброжелатели от различни посоки: професионални барекадисти и бардакисти от всички каузи, хора от телевизии с алфа-, бета- и гамаизлъчване, телеграфисти и Репортери от Седмия ден обявяват окупацията на Университета за платена от кого ли не. Ту сме хора на Меглена Кунева, ту на Иво Прокопиев, ту на Бойко Борисов. Искаме най-отговорно да разсеем всички недоразумения: всичко това е вярно, че и отгоре. Студентската окупация на СУ подкрепя поименно:

- БСП и коалиция „За България", особено почитаемите духовни водачи Сергей Станишев, Георги Първанов, Мая Манолова, Христо Монов, Михаил Миков и Антон Кутев;

- ГЕРБ, г-н Борисов и цялата плеяда гении около него;

- Меглена Кунева;

- Пламен Орешарски;

- Джордж Сорос;

- Президента на Републиката и неговите приятели като например г-н Прокопиев;

- АТАКА, НФСБ и ВМРО едновременно;

- ДПС;

- КТБ и Цветан Василев;

- ПИБ и Цеко Минев.

Всички тези светли организации и личности са наша пътеводна светлина. Ние знаем, че помежду им няма идейни различия, а само различни идеи, насочени обаче само и единствено към благоденствието на KLETA MAJKA BALGARIQ. Всички тези прекрасни институции и хора са наши меценати, спонсори и благодетели за продължаващата в изключителен разкош и разврат окупация на Ректората. Vivat… maecenatum caritas, демек - да живей щедростта на меценатите, както се пее и в университетския химн. Искаме Софийският университет да бъде преименуван в чест на Ахмед Доган, Бойко Борисов да стане Ректор, Сергей Станишев да бъде избран за Декан на Юридическия факултет, а Лютви Местан и Волен Сидеров заедно да оглавят Катедрата по тетраокулоскопистика в Метафизическия факултет.

Особено държим да подчертаем, че нощуването върху твърдите банки в красивото здание на Ректората оказва здравословен ефект върху костната система: човек почва по-трудно да се прегъва в гръбнака и коленете, която твърдост, за жалост, не се наблюдава у повечето други привърженици на кой да е от нашите доброжелатели.

Освен към споменатите благодетели, ние, окопалите се в Яйцето студенти дължим благодарност и на кръговете, триъгълниците, обръчите и квадратите около вестниците „Ликвидност", „Авоари" и най-вече „Стършел". Кръговете около вестник „Стършел" са изключително близки до Бирената партия, понякога известна и като Партия за умерен прогрес в рамките на закона (обновена). Целта на Бирената партия е да се постигне светло бъдеще чрез злоепотреба с тъмно пиво и, разбира се, Радой Ралин да бъде канонизиран като св. бай Радой, покровител на лудите, считани за свестни.

Междувременно призоваваме всички български патриоти да продължат да ни носят бисквити „Гербер", които обожаваме, а също и локум „Червена роза", кафяви ризи и танзиматско кафенце с бяло сладко. Държим да благодарим и на фондация „Олигархия без граници" за донесените тави с на баницата мекото. Възнамеряваме да продължим окупацията до окончателна победа на нашата широка надпартийна коалиция „Мутрократи за силна чалгизация на нацията". Венсеремос, другари и партайгеносен!

Подкрепи Economic.bg