Сърби подкрепят протеста на българските полицаи

Преди години в Сърбия заплатите на полицаите скочиха с 40%, обясниха от сръбския синдикат

Възможно е 2000 полицаи да пристигнат в София, за да подкрепят евентуален протест на българските си колеги. Това заяви Велко Михайлович от полицейския синдикат на Сърбия пред БНР.

Михайлович обясни, че стартовата заплата на служителите на реда в западната ни съседка е 420 евро и допълнително 100 евро за разходи. Той посъветва българските си колеги да бъдат по-твърди в разговорите с правителството и даде за пример как преди години в Сърбия заплатите на полицаите са скочили с 40%.

В момента от Синдикалната федерация на служителите в МВР изчакват какво ще е решението на ръководството на министерството за започване на преговори за сключване на ново споразумение, добави на свой ред Валентин Попов, председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"Чакам просто да изтече това едномесечно предизвестие, за да видим как ще я караме без споразумение, защото там нещата са доста интересни - по закон трябва да има, а пък министърът решава да го прекрати и искаме да видим колко бързо ще започнат преговори за ново и как ще се развиват тия преговори", заяви Попов. Той предполага, че от вътрешното министерство
"ще се опитат да протакат" нещата.

"Да си играем на време и на нерви", коментира синдикалистът. "Ще си продължим да си работим при нас, най-вероятно ще си работим пак и на улицата заедно с вас, прогнозата е протести", категоричен бе той.

Коментари: 0