Фалшивите снимки на урагана „Санди“

Шест фотоси, които уж представят урагана в Ню Йорк, се разпространяват със страшна скорост из социални мрежи

Фалшиви снимки на урагана "Санди" и пораженията от него обикалят социалните мрежи Twitter и Faceboок, разпространявани между потребителите. За съжаление, в желанието си да споделят с приятелите си най-забележителните снимки, на които са се натъкнали някои хора прескочат една важна част - проверката.

Mashable са подбрали шест от фотосите на "Санди", обикалящи интернет пространството, които в действителност не са направени по време на "супер бурята".

1. Гробницата на незнайния воин

Снимката, претендиращи да показва как войници стоят на пост пред паметник в Националното гробище Арлингтън  по време на урагана "Санди", се разпространи бързо из социалните мрежи. Истината е, че фотосът е направен през септември.

2. Огромните вълни около Статуята на свободата

Ще потъне ли Статуята на свободата? Не точно. Снимката е кадър от филма "След утрешния ден".

3. Облаци над Манхатън

Зловещи облаци са на път да погълнат Емпайър стейт билдинг? Да, но преди една година. Оригиналната снимка се е появила в  Wall Street Journal през 2011-а.

4. Облаци над Статуята на свободата

Статуята на свободата изглежда отново е в беда. Драматичната картина е комбинация от малко работа с Photoshop и снимка направена през 2004 г. от Майк Холингшид.

5. Буря около моста "Джордж Вашингтон"

Отново зловещи облаци този път се издигат около моста "Джордж Вашингтон". Ситуацията наистина изглежда страховито, но фотосът е в базата снимки на Getty Images от 2009 г.

6. McDonald`s под вода

С McDonald`s всичко е наред. Снимката е правена също през 2009 г. като част от арт инсталация. 

Коментари: 0