Терзиева отвръща на ГЕРБ с "нови 90 км" пътища

Регионалният министър отговори на експремиера Бойко Борисов за "нито един изграден километър"

До края на годината ще приключи строителството на 90 км нови пътни участъци, които включват двата лота на автомагистрала "Марица" и лот 4 на "Струма". Това обяви в Пазарджик министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от пресцентъра на МРРБ.

Министърът обясни, че започващите процедури са за пътните участъци на лот 3 на магистрала "Струма", които ще бъдат обявени в началото на есента, и за участъка Калотина – пътен възел "Храбърско" от София - Калотина.

Шефката на МРРБ не пропусна да се обърне към ГЕРБ, за да увери, че се справя с инфраструктурата не по-зле от тяхното правителство. "Работим усилено по реализацията на големите пътни обекти в страната, колкото и да твърдят някои бивши управляващи, че сме провалили проектите", заяви Терзиева.

Тя подчерта, че до края на годината трябва да приключи строителството на "Марица", и напомни, че преди година, когато е поела МРРБ, е заварила „замразено строителство от 10 месеца”. От ведомството се хвалят, че отделно в момента се откриват тръжните процедури за изграждането на 72 км нови магистрали.

На предизборна среща в Хасково вчера бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува управляващите, че „не са построили и километър”. Според него ако това не било така, той и колегите му от ГЕРБ щели да стигат по-бързо от София до Хасково по магистрала "Марица". Дострояването й беше обявено от него като „ангажимент”, ако ГЕРБ поеме отново управлението на страната.

Коментари: 0