Airbus готов с план Б за Brexit без споразумение

Компанията приветства проектоспоразумението между Лондон и Брюксел, но има едно наум

Airbus готов с план Б за Brexit без споразумение
Европейският самолетостроителен концерн Airbus се готви за Брекзит "без споразумение" като "основен сценарий" на фона на политическата буря за преходния период след излизането на Обединеното кралство. Това се посочва във вътрешноведомствено писмо на компанията до служителите й, цитирано от Ройтерс.

Airbus приветства вчера проектоспоразумението за Брекзит между Лондон и Брюксел, но добави, че е необходима по-голяма яснота около параметрите му, за да може бизнесът да планира дейностите си. 
Премиерът на Великобритания Тереза Мей е изправена пред битка да прокара проектоспоразумението за Брекзит през парламента и пред потенциален бунт от членове на партията й. Затова Еърбъс възнамерява да продължи плановете за действие при извънредни ситуации.

"Проектоспоразумението със сигурност е обнадеждаващо, но не трябва да забравяме, че то е обект на парламентарно одобрение", каза на служителите шефът на работната група за Брекзит в компанията."Екипите, които работят по подготовката за Брекзит, трябва да останат съсредоточени и да продължим да работим с пълна скорост върху сценарий за Брекзит без споразумение", добави той. 

Airbus, за когото работят 14 000 души във Великобритания, обяви през юни, че Брекзит "без споразумение" би струвал на компанията милиарди евро и ще го принуди да преразгледа инвестициите си и "дълготрайното си присъствие" в страната, припомня Ройтерс.
Коментари: 0