АМ „Струма“ отново се пропука

Настилката на магистралата не можа да издържи и една зима

АМ „Струма“ отново се пропука
392 ~ 1 мин. четене

Асфалтовата настилка на лот 2 от АМ „Струма“ не можа да издържи и една зима и на места се напука. На места край Благоевград шосето се руши. Дефектите на асфалтовата настилка доведоха до образуването на голяма дупка и няколко пукнатини.

Близо до отбивката за село Зелен дол асфалтът е изронен, на едно място се е образувала истинска яма. На самото кръгово, което насочва трафика към Благоевград и границата с Македония, пък има доста пукнатини.


По участъка се работеше денонщно, за да се спазят сроковете за откриването. Дефектите се дължат на свличане на асфалта, пише в. „Труд“.

Голямата дупка ще се оправи, там предстои преасфалтиране, тъй като магистралата трябва да продължи по Лот 3. Има неравности и на кръговото кръстовище, причината е същата – свлякъл се асфалт, коментираха експерти по пътно поддържане.

Изпълнителите на обекта вече са уведомени за компрометирането на първокласното шосе и се очаква в близките дни да реагират и да отстранят всички проблеми по трасето. Те ще го направят за своя сметка, тъй като Лот 2 е в гаранция.

Подкрепи Economic.bg