Reuters: Amazon е избрала Ню Йорк и Северна Вирджиния за втората си централа

Компанията ще раздели втората си централа

Reuters: Amazon е избрала Ню Йорк и Северна Вирджиния за втората си централа

Снимка: БТА

Amazon е избрала Ню Йорк и Северна Вирджиния за локации на своята втора централа. Това е казал за Reuters източник, запознат с темата. По думите му предстои компанията за онлайн търговия да обяви решението си най-рано днес сутринта. В изявлението си фирмата ще обяви голяма инвестиция и в трети град, чието име обаче не се уточнява.

Така Amazon ще сложи край на продължилия повече от година конкурс кой град да приюти новата втората ѝ централа. Съревнованието започна с 238 кандидата, а сега се очертава да завърши с изненадващо „разделяне“ на втората централа между Ню Йорк и Северна Вирджиния.

Наддаването между 238-те града в кой от тях да бъде направена новата централа на Amazon започна през септември 2017 г., когато компанията на Джеф Безос обяви, че ще инвестира над 5 млрд. долара за второто си седалище и да наеме до 50 хил. души.

Различните градове и щати обещаваха милиарди долари данъчни облекчения и други облаги за Amazon в замяна на втората централа на компанията. Различните кандидати също така подчертаваха с каква инфраструктура разполагат, както и колко и каква налична работна ръка имат.
Коментари: 0