Ананиев удължи забраната за работа на търговските обекти

И разходките в парковете остават забранени до края на сега действащото извънредно положение в страната

Ананиев удължи забраната за работа на търговските обекти
13369 ~ 1 мин. четене

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев удължи срока на действие на противоепидемичните мерки страната до края на извънредното положение – 13 май. Това означава, че до тогава се забранява работата на някои видове търговски обекти. Става въпрос за увеселителни игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, питейни заведения кафета, сладкарници. Моловете също остават затворени, с изключение на хранителните магазини, банките, застрахователите и аптеките в тях.

Остават забранени също и разходките в парковете, както и събирането на повече от двама възрастни на  открито. До 13 май остава в сила и пропусквателният режим в хранителните магазини, а именно, че в диапазона от 8:30 до 10:30 ч. могат да пазаруват само хора над 60 г.  

Досега мерките бяха в сила до 13 април, но с удължаване на срока на извънредното положение с още един месец, здравният министър обяви, че се удължава и срокът на противоепидемичните мерки.

Припомняме, че всички обекти, които не попадат по ударите на заповедта на здравното министерство могат да работя, но при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

Подкрепи Economic.bg