Здравният министър забрани кооперативните пазари и цветните борси

Тази заповед идва след решението на МВР да затвори по-рано днес Женския пазар в София

Здравният министър забрани кооперативните пазари и цветните борси

Снимка: Economic.bg/Архив

11369 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Здравният министър Кирил Ананиев забрани функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси утре, 12 април, когато е Цветница. След това те ще бъдат отворени до сряда, като дотогава търговците могат да реализират своята продукция, в т.ч и бързо развалящите се стоки и продукти, при строго спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в заповедта.

Това обаче е крайният срок, до който борсите и пазарите ще работят. След това –  от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Министерството на здравеопазването използва поредната заповед – втора за днес, за да „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.

Тази заповед идва след решението на МВР да затвори по-рано днес Женския пазар в София, тъй като търговците и клиентите масово не са спазвали противоепидемичните мерки.

Подкрепи Economic.bg