Ангелкова: За последните 3 години има 31% ръст на чуждите туристи в България

Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” поощрява усилията на работодателите за качествени услуги и продукти

Ангелкова: За последните 3 години има 31% ръст на чуждите туристи в България

Снимка: Economic.bg

Изключителна чест е за мен, че вече няколко години подред присъствам на конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ и благодаря на организаторите - КРИБ и сп. „Икономика“, че са създали този конкурс. Той е символ на това, че в България наистина всички работодатели полагат много усилия, за да предлагат качествени стоки и услуги на българския пазар и това допълнително да повишава както Брутния вътрешен продукт, така и икономиката на страната. Особено като говорим за туризъм това е ключово, защото това е наша основна цел откакто има Министерство на туризма - да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация.

Туризмът е хоризонтален сектор и само с обединени усилия ние можем да постигнем резултати с високо качество на туристическия продукт, което от своя страна да направи дестинацията ни много по-предпочитана . Такива конкурси като днешния са пример за това как тези хора през годините са полагали усилия и постигат необходимите резултати, биват поощрявани и награждавани.

Смятам, че имаме диалог с абсолютно всички от бранша, стараем се наистина да поддържаме максимално близки взаимоотношения и контакти, защото смятам, че когато въпросите се обсъждат и дискутират се намира най-вярното решение, което да бъде в полза на обществото и сектора.

Винаги работим така, че да бъдем максимално в полза на всички. Смятам, че резултатите са видими. В последните 3 години имаме 31% ръст на чуждестранните туристи в страната, което е един огромен успех, както и 38% ръст на приходите от международен туризъм. Само за първите 10 месеца имаме над 8 млн. и 400 хил. туристи в страната . За първите 9 месеца приходите са над 3.2 млн. евро, което е ръст от 7%. Цифрите говорят сами за себе си и смятам, че наистина е важно да задържим резултатите, които сме постигнали, а това става с обединени усилия и упорит труд.

Коментари: 0