АПИ пуска движението по 2.5 км от Южната дъга на София

Движението ще бъде пуснато на 1 ноември

АПИ пуска движението по 2.5 км от Южната дъга на София 7 Снимки

Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщи, че утре, 1 ноември, пуска движението в 2.5-километров участък от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път от връзката с автомагистрала „Тракия“ до пътен възел „Герман“.

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между кв. „Младост“ и АМ „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през предстоящите зимни месеци и да се повиши безопасността. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

В 2.5-километровия участък трафикът ще е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна.

 С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври м. г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142.7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

По договор реконструкцията на 6-километровия участък трябва да приключи до края на 2021 г.

Коментари: 0