Apple може напълно да промени имената на новите iPhone модели

Дебютът им предстои през септември

Apple може напълно да промени имената на новите iPhone модели

Снимка: БТА

С наближаването на септември, когато Apple по традиция представя новите си iPhone модели, зачестяват и спекулациите около дългоочакваните устройства. Сега в медиите се появи информация, че новото поколение телефони на марката ще дойдат с различни от вече познатите имена. 

Слуховете са породени от разпространен в интернет файл на производителя на протектори за ESR, в който са изложени различните опции за всеки от предстоящите версии на бъдещия iPhone. В него личат и имената на моделите.

Ако той е достоверен, то наследникът на iPhone XR ще се казва iPhone 11, новата версия на iPhone XS – iPhone 11 Pro, а на iPhone XS Max – iPhone 11 Pro Max. Новите имена имат смисъл и определено звучат по-малко объркващо от сегашната схема. Все пак прозвището „iPhone 11 Pro Max”, като че ли натежава и стои тромаво. 

При всички положения обаче на потребителя ще му стане значително по-бързо ясно от кой телефон какво може да очаква. Всяко надграждане в името дава подсказка, че идва реч за подобрена и по-мощна версия на предходния. 

Apple направи първия драстичен ход към революционизиране на наименованията на своите телефони през 2017 г., когато се навършваха 10 години от появата на първия iPhone.  Тогавашната номерация бе стигнала до iPhone 8 и ако тя трябваше да бъде спазена, на пазара щеше да се появи iPhone 9. Предвид кръглия юбилей обаче компанията предпочете да постави началото на нова „Х“-ера. 

Така на пазара излезe iPhone X, а на следващата година – iPhone XS, както и техните по-мощни и по-големи „Max” събратя. В арсенала през миналата година влезе и по-леката и евтина версия iPhone XR. 
Коментари: 0