Apple пуска тв сериал

В шоуто ще участват създатели на приложения и технологични инвеститори

Apple пуска тв сериал

Технологичният гигант Apple ще пусне през октомври телевизионен сериал, който обаче няма да има сценарий. Шоуто, което ще се казва "Planet of the Apps", ще разкрива на зрителите как се изработват приложенията и как те влияят на развитието на икономиката. Засега обаче не става ясно как точно ще се разпространява тв сериалът.

Той ще се снима в Лос Анджелис, като първата дата е 21 октомври и до тогава разработчиците трябва да имат поне бета версия на приложението си. В първия сезон от шоуто ще участват близо 100 кандидати.

В него ще участват създатели на приложения, които ще споделят опита си. Зрителите пък ще могат да следят тези разработчици, получавайки съвети от тях, както и от технологични инвеститори. Те от своя страна ще могат да им помогнат с финансиране на техните идеи.

За разлика от стриймващите съдържание Netflix, Hulu и Amazon, Apple не разполага нито с телевизионна стрийминг услуга, нито пък с продукция, за която потребителите да плащат.

Вариант за компанията би било, ако сериалът се окаже голям хит и е достъпно само от Apple TV, за да се стимулират продажбите на устройството.

Коментари: 0