Audi подготвя Q8

Моделът ще конкурира BMW X6 и Range Rover Sport

Audi подготвя Q8
3815 ~ 1 мин. четене
Автомобилният производител Audi потвърди официално, че подготвя нов флагмански SUV, който ще конкурира BMW X6 и Range Rover Sport. Моделът ще носи името Q8 и вече е одобрен за серийно производство.

Очаква се премиерата на новия SUV да се състои в началото на следващата година, става ясно от изказване на техническия директор на компанията Улрих Хакенберг.

"Q8 е вече потвърден официално. Той ще бъде нещо ново, като ще следва зададеният с концепцията на Prologue дизайн. Моделът е позициониран като по-емоционален и по-спортен от Q7. Докато Q7 е автомобил за 7 души, Q8 ще представлява нещо като спортно купе", уточни Хакенберг пред британското издание Autocar.

По думите му новият Q7 ще бъде един от последните модели на Audi, създадени със стария дизайн. Q8 ще се различава от Q7, както отвън, така и отвътре, казва още Хакенберг. 

Бъдещият модел Q8 вече е в етап на разработване и се очаква да се появи на пазара най-много след три години. Основните пазари на модела ще бъдат Китай, Близкия Изток и САЩ, както и пазарите на Европа.

По неофициална информация цените на автомобила ще стартират от около 78 хил. долара за базовата версия с 3.0-литров бензинов V6 двигател. Очакват се също така гореща версия RS Q8, хибриден вариант, както и напълно електрически. 
Подкрепи Economic.bg