Австралийски депутати си предложиха брак в парламента (видео)

Тим Уилсън предложи брак на дългогодишния си партньор Райън Патрик Болджър

Австралийски депутати си предложиха брак в парламента (видео)
Дни преди официалното гласуване на закона за гей браковете в Австралия, депутат от парламента предложи брак на дългогодишния си приятел. Двойката е разменила брачни халки преди 9 години като знак на отдаденост един към друг, но пръстените все още нямат правна стойност. Това съвсем скоро може да се промени след гласуване на закон, разрешаващ гей браковете на континента. Премиерът на Австралия Майкъл Търнбул обеща законът да е готов до Коледа, припомня Economic.bg

"В първата си реч дефинирах връзката ни с пръстените, които и двамата носим на левите си ръце. Тези пръстени са отговор на въпрос, който нямахме право да зададем", каза Тим Уилсън. "Сега остава да направим само едно нещо. Райън Патрик Болджър, ще се омъжиш ли за мен?" След положителния отговор председателят на парламента обяви, че той е записан в архивите на институцията.

След гласуването на закона Австралия ще стане 26-ата страна, която ще легализира еднополовите бракове. Хората гласуваха с „да“ за любовта и сега е отговорност на нас в парламента на Австралия да удовлетворим исканията на гласоподавателите“, коментира премиерът на Австралия Майкъл Търнбул.


Коментари: 0