Автоинструктори подготвят национален протест в началото на май

Транспортният министър изчезна и не можем да се свържем с никого от ведомството, каза председателят на браншовата организация

Автоинструктори подготвят национален протест в началото на май

Снимка: Screenshot bTV

1944 ~ 1 мин. четене

Вече втори месец ние не работим и хората, които трябваше да се явят на изпити, стават зависими от времето, а това може да доведе до корупционни практики. Вече има напрежение в бранша и затова подготвяме общонационален протест в началото на месец май. Това обяви в ефира на bTV Йонко Тодоров, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„Министър Желязков изчезна. Не можем да се свържем нито с него, нито с хората, които са под него. За нас няма никакви мерки в подкрепа на бизнеса ни“, каза Тодоров и добави: „ Ние сме доведеното дете на това министерство и на никой не му пука за нас. Затова сами ще си извоюваме нещо“.

Заради въведеното извънредно положение в страната, което е в сила от 13 март до 13 май, се забранява провеждането на теоретично и практическо обучение на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС. Изпитите са забранени за всякакъв вид документи за управление - и на товарни превози, и на пътници, става ясно от съобщение на сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Подкрепи Economic.bg