Байдън започна с назначенията

А междувременно Тръмп продължава да завежда съдебни искове

Байдън започна с назначенията

Снимка: БТА

1568 ~ 1 мин. четене

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън назначи в сряда Рон Клейн за началник на администрацията си и за свой помощник.

Клейн е един от най-близките довереници на Байдън. За първи път той започва да работи за демократа през 1989 г., докато той е американски сенатор. Клейн имаше нелеката задача да отговаря за овладяването на здравната криза от Ебола през 2014 г., като част от администрацията на Барак Обама. По това време Байдън бе вицепрезидент.

Ожесточен критик на настоящия президент Доналд Тръмп по отношение на управлението на коронавируса, Клейн се очакваше да бъде ключова фигура в отговора на Байдън на здравната криза в момента.

Доскоро Клейн бе и старши съветник в кампанията на новоизбрания държавен глава. Независимо от това дали Тръмп приема резултатите от вота, стъпка по стъпка Байдън започна да изгражда своята администрация. А това е едно от големите назначения в нея. 

Докато Байдън се придвижва към встъпването си в длъжност, екипът на Тръмп заведе федерален иск и в Мичиган, продължавайки с опитите си да отмени резултатите от изборите в ключови щати.

Демократът спечели вота миналата събота, след като си осигури гласовете в редица от щати на бойното поле и успя да надвиши необходимите 270 електорални гласа. Байдън спечели и националното гласуване – по-непопулярният вот – с повече от 5 млн. бюлетини, въпреки че в няколко щата все още броят гласове.

Подкрепи Economic.bg