Българи създадоха първия личен аксесоар за уиски в света

WooWhiskey обогатява напитката, помагайки й да разкрие автентичния си дъбов аромат

Българи създадоха първия личен аксесоар за уиски в света

Снимка: WooWhiskey

Автор: Александра Сотирова

Липсваше ми почукването на ледчетата в чашата, но не исках да развалям автентичния вкус на любимото ми уиски. За това една вечер отидох в работилницата и си направих две дървени кубчета (първите бяха от ела)”. Така се ражда идеята за първия аксесоар за уиски в света, разказа пред Economic.bg Трифон Михайлов, автор на проекта WooWhiskey.

След няколко дни Трифон решава да направи кубчетата от дъб, тъй като уискито обикновено се съхранява в дъбова бъчва. "Тези „зарчета“ станаха незаменима част от питиетата ми не само вкъщи, но и когато излизах с приятели по барове", споделя още Трифон. 

WooWhiskey обогатява напитката и й помага да разкрие приятния си автентичен дъбов аромат, освен това придава елегантен вид и индивидуалност на питието, разказа авторът на идеята. При тях интересното е не толкова, че леко изстудяват самото уиски (бел. ред. ако кубчетата са охладени предварително, може да свалят температурата с до -4-5 градуса от температурата на напитката), а че го връщат там, откъдето то е дошло - именно от бъчвата. Слагаш бъчвата в уискито, а не уискито в бъчвата.


Продажбите на аксесоара за уиски на масовия пазар ще започнат на 1 октомври, като преди това може да се закупи само от посланици на марката, коментира още Трифон Михайлов. Цената за комплект от две кубчета ще е 29 лева. 

Аксесоарът на WooWhiskey ще се продава през техния интернет сайт www.woowhiskey.com, както и в магазините за тютюн и алкохол в по-големите градове. Дъбовите „зарчета” привличат клиенти от цял свят. Трифон споделя, че вече много известни и влиятелни хора пият уискито си с дъбовия аксесоар.

Продуктът се предлага в подаръчни кутии и подходящ за подарък за всеки повод. Следващата стъпка на стартъпа е да създаде и индивидуално гравирани кубчета. „С аксесоара за уиски определено не оставаш незабелязан”, добави още Трифон Михайлов. 

Коментари: 0