БНП Париба Лични Финанси с нов изпълнителен директор

Бруно Льору поема поста на Мишел Фуйе

БНП Париба Лични Финанси с нов изпълнителен директор

Бруно Льору е новият изпълнителен директор на подразделенията на БНП Париба Лични Финанси в България и Румъния. В България той наследява на тази позиция Мишел Фуйе. Г-н Льору ще бъде позициониран в Букурещ.

Бруно Льору има дългогодишен опит в областта на небанковото потребителското кредитиране. По-голямата част от кариерата му преминава в BNP Paribas Personal Finance – специализирана кредитна компания, No1 на европейския пазар, част от BNP Paribas Group.

През последните 7 години г-н Льору e главен оперативен директор на BNP Paribas Personal Finance за Латинска Америка и Бразилия, базиран в Сао Пауло. На тази позиция той отговаря за оперативното управление при отпускането на кредити, следпродажбеното обслужване и събирането, управление на изнесените услуги, развитие на стратегии за качество и други. Той координира ключови инициативи за региона като проекта „Дигитална и многоканална трансформация“ в Бразилия.

В периода 2006 г. – 2009 г. Бруно Льору е главен оперативен директор и изпълнителен вицепрезидент на Cetelem Тайланд (част от BNP Paribas Personal Finance). Отговорностите му включват гарантиране на кредити, обслужване на клиенти, управление на процесите по събиране и други. Преди назначението си в Тайланд, Бруно Льору е главен оперативен директор на Cetelem Тайван.

Новият изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси, България е завършил „Маркетинг“ в Brest Business School и „Икономика“ в университета на Кадис. Той ще заеме ефективно позициите на изпълнителен директор на подразделенията на БНП Париба Лични Финанси в България и Румъния след като бъдат изпълнени всички необходими формалности за това.

Коментари: 0