Пощите и тотото ще продават билети за софийския градски транспорт

Заради липсата на възможност да се купуват документи за еднократно пътуване, такива ще се продават от контрольорите

Пощите и тотото ще продават билети за софийския градски транспорт

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

1908 ~ 1 мин. четене
Кметът на София Йорданка Фандъкова е възложила на „Центъра за градска мобилност“ да разшири местата за продажба на билети за градския транспорт. Ще бъдат включени още 200 пункта на Спортния тотализатор и пощите.

Докато това стане, обаче, от утре - 23 юни, билети ще се продават и от контрольорите. Засега водачите няма да продават билети, за да се намали опасността от зараза. Това съобщи кметът Фандъкова на страницата си във Facebook.

Заради зачестилите сигнали за неносене на маска в градския транспорт, е засилен контролът с полицията, като миналата седмица са били проверени над 700 превозни средства. Съставени са 16 акта на стойност 300 лв. и десетки предупредителни протокола.

"Личното ми мнение е, че глобата за неносене на маска в градския транспорт и на закрити публични места трябва да бъда намалена, което ще направи налагането й по-масово и безкомпромисно", коментира Фандъкова. В момента минималната санкция е 300 лева.

От утре се удвояват екипите на Общинска полиция, които проверяват за носенето на маски в градския транспорт. Издадени са и допълнителни указания към Метро-полиция, която охранява метрото.

Със заповед кметът направи задължително и носенето на маски на закрито в столицата. По-рано през деня стана ясно, че маските на закрито ще станат задължителни в цялата държава със заповед на здравния министър след заседание на Националния оперативен щаб днес поради усложнената епидемична обстановка и многото случаи на новозаразени.
Подкрепи Economic.bg