Blackstone отново е най-големият фонд за управление на недвижими имоти в света

По данни на Inrev през изминалата година фондовете за управление на недвижимост са привлекли 122 млрд. евро нов капитал

Blackstone отново е най-големият фонд за управление на недвижими имоти в света
788 ~ 1 мин. четене

Американската инвестиционна група Blackstone увеличава стойността на активите на недвижими имоти под нейно управление с 6% до 143 млрд. евро. Така компанията през 2016 г. става най-големият фонд за управление на недвижими имоти в света. Това става ясно от данните на европейската асоциация на инвеститорите Inrev.

По този показател Blackstone изпреварва своя основен конкурент на пазара, базираната в Торонто компания Brookfield и връща световното си лидерство. Портфейлът от активите на дружеството от Торонто нарасна само с 2.6% през годината и е в размер на 141 млрд. евро.

На трето място за 2016 г. се нарежда PGIM – инвестиционното подразделение на американската застрахователна компания Prudential. Нейните активи се оценяват на 116 млрд. евро. Тя измести от третото място TH Real Estate (подразделение на Nuveen Investments), чийто портфейл от активи на недвижими имоти е 91.8 млрд. евро.

По данни на Inrev през изминалата година фондовете за управление на недвижимост са привлекли 122 млрд. евро нов капитал. Това е малко по-малко от рекордното ниво от 2015 г., когато пазара получи 124 млрд. евро. 

Подкрепи Economic.bg