Въпреки скандалите Красимир Първанов е назначен за зам.-министър на енергетиката

Борисов назначи още трима зам.-министри

Въпреки скандалите Красимир Първанов е назначен за зам.-министър на енергетиката
2003 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят Бойко Борисов назначи още трима зам.-министри в три министерства. Един от тях е Красимир Първанов, който ще бъде заместник на енергийния министър Теменужка Петкова. Срещу Първанов скочиха и четирите национално представени работодателски организации, които официално го нарекоха "човек с лоша репутация и коментирани зависимости в енергийните среди".

От краткото биографично представяне става ясно, че Красимир Първанов е бивш изпълнителен директор на НЕК. Там обаче не е споменато, че през 2011 г. е уволнен от тогавашния енергиен министър Трайчо Трайков, защото въпреки изричната забрана, Първанов е подписал Допълнение 12 към договора с "Атомстройекспорт" за строителството на АЕЦ "Белене". В последствие държавата трябваше да плати на руската страна 1.2 млрд. лв., като това бе едно от обвързващите споразумения, заради които държавата трябваше да плати огромната сума.

Борисов назначи и трети зам.-министър на здравеопазването - Светлана Йорданова. Тя е магистър по счетоводство и инженер-химик. От 2015 г. е секретар на Националния съвет по наркотични вещества към ведомството.

За зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Павел Тенев. От 2003 г. работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Подкрепи Economic.bg