Борисов: Правителството е гарант за членството ни в НАТО и ЕС

Премиерът определи като лъжи твърденията на Радан Кънев

Борисов: Правителството е гарант за членството ни в НАТО и ЕС

"Да се твърди, че военният министър и външният министър са гарант на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, но и не отговаря на истината." Това коментира премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

Така той отговори на упреците на Радан Кънев, че правителството е крехко и България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС. 

"Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС", каза Борисов. 

Той допълни, че с военния министър са посетили всички бази, участвали са в много учения и абсолютно всички предложения, които касаят НАТО са минали и в Народното събрание и в Министерския съвет.

"Абсолютно всички теми, касаещи НАТО и ЕС, единственият гарант с реална власт е това правителство. И, пази Боже, да стане друг гарант. Това някой да си присвоява това право или тези заслуги… Докато ние обявявахме военното крило на Хизбула за терористична организация – първи и единствени в света и от президента Обама до Лондон, Берлин и къде ли не – Брюксел, винаги са ни дава образец за най-лоялните, най-добрите партньори на НАТО и ЕС тук на Балканите", коментира още премиерът. 

Той подхвана и темата за енергийните проекти. "Кое правителство, с кои министри успя да удържи националния интерес? Да припомням това, че и в момента по всички планове на НАТО с МО отремонтирахме летищата. Безмер в момента е най-голямото летище", заяви Борисов.

Коментари: 0