Борисов ще ползва експертизата на Тони Блеър за Западните Балкани

Двамата се разбраха заседание на Института за глобални промени да бъде част от председателството

Борисов ще ползва експертизата на Тони Блеър за Западните Балкани
Българският премиер Бойко Борисов и бившият британски лидер Тони Блеър обсъдиха възможността да се използва експертизата на Института за глобални промени, чийто председател е Блеър, по темата със Западните Балкани. Двамата се срещнаха в рамките на Световния икономически форум в Давос.

“Вие много добре познавате Балканите и можем с помощта на Вашия институт да помогнем те да станат място за мир, спокойствие и инвестиции”, каза българският министър-председател.

Тони Блеър каза, че следи програмата и дейността на Борисов. „Смятам, че предприемате правилните инициативи в най-подходящия момент“, коментира той и поздрави премиера за включването Западните Балкани като един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Двамата коментираха и излизането на Великобритания от ЕС, което определиха като болезнено за всички страни в процеса. Борисов изрази очакване, че въпреки Брекзит, ЕС и Великобритания ще останат близки партньори в сферата на сигурността и икономиката, по принципните въпроси на международната политика, а основните права на гражданите на Съюза и на кралството ще бъдат защитени.
Коментари: 0