Борисов в топ 10 на най-активните и ефективни лидери в света

Класацията е на Google+ и се базира на броя пуснати публикации

Борисов в топ 10 на най-активните и ефективни лидери в света
Автор: Лора Горовска

Премиерът Бойко Борисов попадна в класацията на Google за най-активните и ефективни лидери в света. Той е класиран на седмо място по активност в Google+ сред общо 10 управници, като е пуснал 148 публикации. На първо място по този показател е правителството на Бразилия, което е било най-активно с 1455 поста от началото на 2016 г.

Вторият показател, по който българският премиер заема 9-то място, веднага след Държавния департамент на САЩ, е ефективност. Борисов има 34 поста. Челната позиция в тази категория заема индийският премиер Нарендра Моди. Неговите публикации са получили над 478 000 лайкове, коментари и споделяния. Белият дом е на второ място, а в челната тройка се нарежда  Шейх Мохамед.

Google+ е социална мрежа, която въпреки своите 418 милиона активни потребители, може да се счита за мрежа за държавни глави и правителства, много малко от които са активни на платформата.

Социалната мрежа се радваше на експлозивен растеж, след като бе въведена през 2011 г., достигайки 25 млн. потребители само за един месец. Чрез интегрирането на мрежата с други продукти като Gmail и YouTube, много от потребители бяха принудени да се присъединят към Google+, но не са били активни.

Точно заради това Google направи класация за активността на лидерите в платформата.

Коментари: 0