Борсата за зърно от нов тип

Борсата за зърно от нов тип

Снимка: Агринайзър

2057 ~ 4 мин. четене
Автор: Serpact

Търговията със зърно вероятно е почти толкова стара, колкото и отглеждането на зърно, връщайки се назад към неолитната революция. Преди векове хората са се хранели с това, което се е отглеждало на местно ниво. Ако са разполагали с доста парични средства, е имало възможност за някои изключения, като сушени плодове, вино, подправки или малко зехтин.

Въпреки това в по-голямата си част потребителите са разчитали на това, което те или техните близки и съседи са сеели. Ако пък не са отглеждали собствена храна, вероятно са  знаели от къде точно да си я закупят.

С развитието на човечеството и с настъпването на съвременната селскостопанска революция изведнъж започна да се появява огромно разнообразие от храни, идващи от цял свят. Подобренията в технологиите и транспорта се оказаха жизненоважни, за да може хората да получават храна, намирайки се дори в най-отдалечените кътчета на земното полукълбо.

Днес, вместо да купуваме храната си от фермери, ние пазаруваме от супермаркети, които събират селекция от храни, произлизащи от хиляди ферми из целия свят. От страна на потребителите това е отлична новина, но за фермерите е истинско предизвикателство, тъй като вече трябва да се конкурират на глобален пазар вместо на местен. Именно поради тази причина голяма част от производителите търсят алтернативен вариант, по който да предлагат своята продукция.

Agriniser

Електронната търговия започна да придобива все повече популярност в наши дни. Тя крие огромен потенциал, който предстои да достигне своята върховна точка, независимо от производствения сектор. Всеки земеделски производител все някога е чувал или ще чуе за Agriniser, но ако сте случайно от хората, които за първи път срещат това име, то е редно да ви представим по-детайлна информация.

Това представлява електронна платформа тип борса за зърно, в която всеки може да купува и продава селскостопански стоки. Те от своя страна могат да бъдат няколко вида:

 • Зърно;
 • Пшеница;
 • Слънчоглед;
 • Люцерна;
 • Леща;
 • Боб;
 • Био продукти;
 • Овес.

Онлайн пазарът е новост, която започна да навлиза в България през последните няколко години и сериозно грабна погледа на голямата част от производителите. Платформата е удобна и лесна за използване, защото притежава елегантен дизайн и структура. Иновативният интерфейс се разкрива още с навлизането в пазарният дял. В него ще откриете редица оферти, притежаващи необходимите характеристики, като година на реколтата, местонахождение и срок. Цените и количеството може да разберете в последствие след като сте говорили с конкретният продавач.

Независимо дали сте обикновен купувач или производител, търсещ потенциални клиенти за своята продукция, Agriniser може ще Ви предостави с широк пазар. Благодарение на него намирането на контрагенти вече не представлява проблем, тъй като всичко може да се случи в рамките на няколко секунди с няколко клика.

Как да станем част от новата борса?

Платформата е идеална за всички, които са готови да се впуснат в бързата и непредсказуема търговия за зърно. Единственото нещо, от което ще имате необходимост, е регистрация в сайта. Тя не отнема много време и в допълнение към това е напълно безплатна. Създавайки свой собствен верифициран профил, ще имате възможността да се възползвате максимално от възможностите и предимствата на борсата. Те са основно четири вида, но имат съществена значителност за цялостната функционалност на приложението:

 • Публикуване/Премахване на оферти;
 • Възможност за провеждане на преговори между продавач-купувач;
 • Възможност за сключване на онлайн сделка;
 • Изпълнение на поръчки от цяла България.

Важно е също да отбележим, че на този етап сайтът единствено предлага услугите си на територията на България. И ако все пак имате неяснота по някои функции, можете съвсем спокойно да разгледате безплатните и кратки онлайн уроци, намиращи се в подменюто за помощ.

Забележителни услуги

За да се намалят притесненията, фирмата предлага изключителна сигурност, към която всеки може да се довери напълно. Това се дължи на множество фактори, с които ще Ви запознаем.

Като цяло в горната подточка споменахме така нареченият "верифициран профил". Това означава, че абсолютно всеки преди изобщо да бъде допуснат да участва в борсата е нужно да предостави точна и реална информация за себе си, както и неговите намерения. Ако това все още не ви успокоява, трябва да знаете, че Agriniser разполага с рейтинг система, която гарантира максимална сигурност по време на търгуване.

По отношение на преговорите, платформата, за разлика от своите конкуренти, в тази насока гарантира максимална анонимност на своите потребители до момента на крайното уточнение за сделката. По този начин всеки може да бъде хладнокръвен и да отстоява своите интереси.

Заключително становище

Ако търсите иновативен метод, с който да продавате своята продукция или пък обратното - да се снабдите с такава, която е висококачествена и на изгодна цена, Agriniser е вашето място. Онлайн платформата е силно препоръчителна поради своята гъвкавост и многобройни преимущества. Със сигурност няма да съжалявате от изборът си, тъй като бъдещето на борсите за зърно и други продукти тепърва започва да се променя. И за да бъдете в крак с промените и следователно да не останете изненадани, Ви съветваме да започнете да инвестирате времето си тук.

Коментари: 0