Българското правителство спи

Поредната нелепа реакция на държавата

Реакцията на държавата за ситуацията в съседна Турция:

Българското правителство спи
3797 ~ 2 мин. четене
Министерски съвет "спи" и нито една лампа в сградата не свети, сигнализираха граждани до редакцията на Economic.bg. Докато в съседната ни държава Турция се прави опит за военен преврат и всички са по улиците, нашите политици отново остават без реакция.

Границите на ГКПП-та ни са отворени и има струпване на леки автомобили, докато съседна Гърция побърза да затвори своите, за да гарантира сигурността на гражданите си. Няма повече хора от наша страна, които да работят извънредно и да проверяват пристигащите в страната.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви, че е провел разговори с председателя на ДАНС, ДАР, министрите на вътрешните и външните работи и с всички ръководители на спецслужби у нас. Той нареди всички служби да следят ситуацията и да докладват, "но какво от това?", питат нашите читатели.

Като всеки разумен съсед българското поведение би трябвало да бъде нащрек и да има план при извънредна ситуация. 

От МВнР призоваха гражданите да не пътуват към Турция с какъвто и да било транспорт, а тези, които вече са там, да не напускат домовете си. Дори външният министър не направи изявление...То все още се очаква от страна на властите. 

За пореден път българската държава няма адекватна реакция за случващото се само на километри от нея.
 
Американският президент следи с тревога случващото се в Турция. Барак Обама призова страната да се въздържа от насилие и да подкрепи избрания демократично парламент. Говорителят на Путин заяви, че убежище за Ердоган в Русия не се обсъжда, тъй като такава заявка не е дошла.

Американският държавен секретар Джон Кери, който е на посещение в Москва, и руският външен министър Сергей Лавров заявиха, че се надяват да няма кръвопролития. Държавният департамент в САЩ обяви, че ще осигури на американските граждани подслон, предаде Reuters. 
Подкрепи Economic.bg