Бургас на 360 градуса

VR Burgas е виртуален гид, който ще ви покаже града през очите на гларуса Руси

Бургас на 360 градуса

Снимка: Facebook

Бургас смело продължава развитието си на град с иновативни и креативни подходи, с които да привлича вниманието към себе си.

Това доказва и новият проект VR Burgas, създаден от млади дизайнери, програмисти, аниматори, фотографи и Община Бургас. Всички те много обичат града си и са обединени около проекта, чрез който да разкажат за морския град по интересен и атрактивен начин.

VR Burgas е интерактивен 360 виртуален гид на града, който представя няколко емблематични за него обекти. Разходката в Бургас засега е само около старите му улици и сгради, но авторите обещават, че ако се хареса на публиката ще добавят и нови места.  

Главен герой в тази разходка е бургаският гларус Руси - любопитна, малко нахална и изключително осведомена птица. Тя е вечният събеседник на рибарите на Мостика, свидетел на всички срещи при Часовника, посреща и изпраща влаковете на гарата, крачи гордо по площада пред общината. Руси ще ви покаже града, ще ви досажда в най-популярните кафенета и ще ви придружава по най-търговската улица „Богориди“.

„Доверете му се! Руси познава града много добре”, казват авторите на проекта в неговото представяне.

 VR Burgas може да бъде изтеглен от Google Play или AppStore или да се разглежда на адрес vrburgas.com

Проектът е реализиран в партньорство с Община Бургас, дизайнери и артисти от Muse Creativity Анимационно Студио Павилион / Pavilion Creative Studio.

Коментари: 0