Четири международни компании искат да доставят нови локомотиви за БДЖ

Поръчката на „БДЖ-Пътнически превози“ е с прогнозна стойност 57.5 млн. лв. без ДДС

Четири международни компании искат да доставят нови локомотиви за БДЖ

Снимка: Economic.bg/Архив

Четирима от големите производители на подвижен железопътен състав са заявили участие в процедурата по избор на доставчик на нови локомотиви за „БДЖ-Пътнически превози“, съобщиха от холдинга. Става въпрос за „Бомбардие транспортейшън“ ГмбХ, ДЗЗД „Сименс Трон”, консорциум „Екселор-Е.Л.“ и „Щадлер рейл Валенсия“ С.А.

Проявеният интерес от страна на водещи компании в производството на подвижен жп състав е добър знак при полагането на усилия за повишаване устойчивостта и качеството на предлаганата услуга от „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД, се казва в съобщението.

Компаниите се включват в процедурата „Доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя новопроизведени магистрални електрически локомотиви за нуждите на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД”, за която са предвидени 57.5 млн. лв. без ДДС. След разглеждане на документацията на подалите заявления участници, процедурата ще продължи на етап подаване на технически и ценови оферти.

Планираното приключване на поръчката е до края на март 2020 г., а предполагаемата доставка на първите нови локомотиви е до 18 месеца след подписването на договора.

Коментари: 0