Данъчните погнаха вестник „Сега“

Според медията причините за атаката са политически

Данъчните погнаха вестник „Сега“
288 ~ 1 мин. четене

Националната агенция за приходите (НАП) започна пълна данъчна ревизия на „Сега“, съобщи ежедневникът на своя сайт. Ето какво гласи публикацията:

Няколко дни след като премиерът Бойко Борисов изригна срещу „Сега“, НАП започна пълна данъчна ревизия на фирмата издател на вестника за 5 г. назад. Премиерът бе недоволен от статиите на „Сега“, информиращи и коментиращи факта, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно и на практика блокират ключови за страната реформи. „В медиите бухалки на газовите посредници, които изгубиха стотици милиони на година вследствие на моите действия, се манипулира общественото мнение“, обяви гневно Борисов в парламента.

Това е вторият случай, когато НАП реагира след публикации на „Сега“. В края на 2008 г. агенцията започна пълна ревизия на „Овергаз Инк.“ за периода 2003-2007 г. Това отново се случи след поредица от критични публикации за коалиционното правителство на Сергей Станишев и особено за действията на ДПС. Ревизията не откри никакви нарушения в „Овергаз Инк.“, но НАП отказа да признае разходите за рекламата, която фирмата е публикувала в „Сега“. Актът бе оспорен в съда и през 2013 г. „Овергаз Инк.“ спечели делото на всички инстанции.

Подкрепи Economic.bg