Директните полети до САЩ отложени за май

Авиокомпании от Индия и Китай с интерес към Летище София

Директните полети до САЩ отложени за май
200 ~ 1 мин. четене
Все още няма яснота за директните полети от София до Ню Йорк и Чикаго. Първоначално плановете на компанията Би Ейч Ер, която ги организира, били да тръгнат през април, а сега са отложени за началото на май. Това съобщи директорът на Летище София Христо Щерионов, пише "Труд".

От сайта на аеропорта става ясно, че такъв полет е предвиден за 4 май, но за него все още не могат да се правят резервации. Щерионов не изключи хипотетичната възможност стартът на директните полети до САЩ пак да бъде отложен.

Авиокомпании от Индия и Китай проучват възможността да пуснат полети до България, съобщи още шефът на Летище София. Преди 2 седмици е постъпило запитване от индийското посолство, с което то е поискало повече информация за параметрите на летището и за техническото обслужване. Целта е да се организират полети до България. 

През миналата година е постъпило запитване от китайското посолство. В него става въпрос за определена авиокомпания - "Саут Чайна", която се интересува от възможността да лети от София до Шанхай.
Коментари: 0