Само за ден Джеф Безос забогатя с рекордните $13 млрд.

Това е най-бързото увеличение на богатство на физическо лице, откакто индексът на Bloomberg Billionaires е създаден

Само за ден Джеф Безос забогатя с рекордните $13 млрд.

Снимка: Twitter Джеф Безос

200 ~ 1 мин. четене

Акциите на Amazon поскъпнаха със 7.9% в понеделник, което е най-голямото увеличение от декември 2018 г. на фона на нарастващият интерес към онлайн пазаруването, като от началото на годината книжата на компанията отчитат ръст от 73%.

Джеф Безос добави 13 милиарда долара към нетната стойност на богатството си само за ден. Това е най-бързото увеличение на състоянието на физическо лице, откакто индексът на Bloomberg Billionaires е създаден през 2012 г., съобщава Bloomberg.

Състоянието на 56-годишния основател на Amazon и най-богатият човек в света се увеличи със 74 милиарда долара през 2020 г. до 189.3 милиарда долара, на фона на навлизането на  САЩ в най-лошия си икономически спад след Голямата депресия. Богатството на Безос в момента е повече от пазарната оценка на гиганти като Exxon Mobil, Nike и McDonald's.

Макензи Безос, бившата му съпруга, спечели 4.6 милиарда долара в понеделник и сега е 13-ият най-богат човек в света. Други технологични титани също се радват на възходящ тренд, подпомаган от стимулите, дадени на пазарите от страна на правителствата и централните банкери.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг добави почти 15 милиарда долара към богатството си до сега през тази година, дори когато компанията е подложена на бойкот от страна на различни брандове, които изтеглиха рекламите си от социалната мрежа.

Подкрепи Economic.bg