Достъпният лукс да почиваш на частен глемпинг остров

Българските туристи могат да се насладят на неповторима гледка към Адриатическо море и е перфектното островно бягство

Достъпният лукс да почиваш на частен глемпинг остров

Снимка: Obonjan Island

5632 ~ 3 мин. четене
Александра Сотирова-Делчева Автор: Александра Сотирова-Делчева

Чували ли сте английската дума wanderlust? Накратко тя означава страст към пътешествията и за разлика от почти всичко, което Covid-19 преобърна с главата надолу, този „вирус“ - да откриваш и покоряваш нови места, едва ли ще отмине някога.

След месеци на блокиране, светът бавно започна да отваря границите си, но отзвукът от коронавируса няма да отшуми толкова бързо, поне не и за туристическата индустрия. Затова и в сферата започват да търсят алтернативни начини за почивки и екскурзии, които да ни предложат. В тази посока тръгват и от туристическата агенция „Рапсоди Травел“, които миналата година посещават остров Обонян в Хърватска, а тази година го включват в предложенията си като алтернативно пътуване.

Да почиваш на частен остров

Евгени Ватев, един от партньорите в агенцията, разказа пред Economic.bg за нестандартното предложение, което организират. Агенцията „купува“ острова за периода 7-11 август от хърватска фирма, която преди няколко години изцяло променя облика му и започва да го предлага за събития като фестивали, различни класове, а тази година въвеждат и формата за частен остров, който продават на агенцията.

„По принцип те го отдават под наем за настаняване, но тази година заради самата ситуация решиха, че няма да е рентабилно да работят по тази начин при краткия сезон, който се очертава и затова се свързахме с тях и им предложихме да го вземем под наем целия остров“, обяснява Ватев. 

Капацитетът на Обонян е 700 души и по време на престоя на българската група на острова ще има и други клиенти, но само на клоновете на агенцията в Сърбия, Македония и Босна и Херцеговина. Все още не е ясно точно колко души ще съберат на частния остров, но през този период той няма да се предлага от други туроператори, а само за клиентите „Рапсоди

Ватев обясни, че островът е нает и сега, но от друга словенска фирма на същия принцип. „С оглед на ситуацията след пандемията и страха, който е в хората, смятаме, че туристите ще избягват големите комплекси с блок масите. Хората търсят повече тип бунгала, къмпинг, глемпинг и от там ни дойде идеята да е нещо не толкова масово и малко по-затворено общество. Мисля, че проектът ни идва в подходящ момент и е нещо много по-различно“, обясни той.

Идеята на туристическата агенция е, ако успешно се организира пътуването през август, да се формира още поне веднъж тази година, може би през септември. „Всичко зависи от това как ще се развие кризата и дали ще има интерес“. Цените, които предлагат от фирмата за това пътуване, са 199 евро на човек, без включен транспорт.

Късче от рая

Потопен в естествената красота на природата и предлагащ неповторима гледка към Адриатическо море, Обонян е перфектното островно бягство. Разположен е по крайбрежието на Северна Далмация, на 6 км от континента и само на 25 минути с таксиметрова лодка от Шибеник. Мястото обаче е само за възрастни, настаняването там е задължително за 18+. Островът е едно от най-живописните места в Европа и основното настаняване е само на бунгала и палатки, или т.нар. „глемпинг“, който предлага климатизирани, луксозни и удобни палатки.

Зелено и синьо - това са цветовете на величествените борове и хипнотизиращите води, които заобикалят Обoнян. Непокътнат оазис, предлага спокойни места, на които да се изгубите и да избягате. На острова се правят масажи и процедури, класове по йога, плажни партита, работилници и беседи, водни спортове, ресторанти и барове или накратко  всичко, от което се нуждаете за перфектната почивка.

От компанията, която го предлага под наем, позволяват за престоя там, да се преименува по друг начин и туристическата агенция решават да го кръстят Rapsody Secret Island.

Подкрепи Economic.bg