Дубайски бизнесмен купи Roberto Cavalli

През март модната къща поиска защита от кредитори

Дубайски бизнесмен купи Roberto Cavalli

Снимка: Roberto Cavalli

Италианската модна къща Roberto Cavalli беше купена днес от Хюсеин Саджвани, председателят на Damac Properties (DAMAC.DU) от Дубай, заявиха от компаниите, завършвайки дълъг процес на продажба.

Базираната във Флоренция група, основана от дизайнера Роберто Кавали в началото на 70-те години на миналия век и известна със своите животински щампи, се бореше години наред да възобнови продажбите си и да придобие видимост в индустрия, която все повече е доминирана от големи богати на пари конгломерати.

Саджвани купи Cavalli чрез частната си инвестиционна компания Vision Investments, част от DICO Group, която притежава луксозни курорти и хотели и търговски центрове, се казва в съобщението, цитирано от Ройтерс.

DICO Group заяви, че сделката е важна стъпка в стратегията на групата и представлява развитие на партньорство, подписано през 2017 г., по което Cavalli ще разработи интериора за някои нейни луксозни хотели.

Италианската компания за частен капитал Clessidra пое Cavalli през 2015 г. в опит да обърне тренда в продажбите, но след две години започна да търси нов инвеститор, тъй като фондът, който държи собтсвеността, беше близо до законния си инвестиционен лимит и нямаше признаци за възстановяване от групата, припомня Ройтерс.

През март модната къща поиска защита от кредитори, за да улесни процеса на продажба и по-късно тя сключи споразумение за преструктуриране на дълга си.

През юни се появиха петима потенциални инвеститори, за да спасят модната къща, включително дубайската Damac, италианския собственик на дизел OTB и американската компания за управление на марки Bluestar Alliance, посочват източници.
Коментари: 0