Двойните сметки за ток са резултат от небрежност

Не трябва цялата да държава да страда, защото някой не може да си организира инкасаторите, категоричен е Делян Добрев

Двойните сметки за ток са резултат от небрежност

„Двойните сметки за ток са факт. Според мен става дума за небрежност. Формално ЕРП-та са спазили изискванията за енергията като са отчели консумацията на електроенергия, но след това е вероятно да са направили още едно отчитане“. Това заяви бившият енергиен министър и настоящ председател на енергийната комисия Делян Добрев в сутрешния блок на Нова ТВ.

По думите му всяко едно от ЕРП-та приема оплаквания за пристигането на двете сметки за ток, които получиха голяма част от абонатите. „Не може цялата да държава да се занимава с това, защото някой не може да си организира инкасаторите“, категоричен е Делян Добрев.

Според него няма как да се манипулира сметката за ток, ако няма грешка в показателите. „Дружествата са нарушили собствените си общи условия, което означава, че сметките до 20 декември е трябвало да бъдат изпратени и платени до 8 януари“, коментира бившият енергиен министът. „Ще бъдем безкомпромисни“, заяви още той.

„Доколкото знам, ЕРП-та са предприели действия за отсрочване на втората фактура. Хубаво е, че това не е масово явление, а само отделни абонати имат този проблем“, допълни Добрев.

Той обясни, че високите сметки за електричество зависят и от това, че голяма част от жилищата не са санирани.

Коментари: 0