Facebook изкупува обратно акции за $9 млрд.

Акциите на компанията са поевтинели с 40% от юли насам

Facebook изкупува обратно акции за $9 млрд.

Снимка: БТА

Facebook обяви, че планира да изкупи обратно свои акции за 9 млрд. долара в опит да повиши доверието в компанията и да обърне оформилата се тенденция за спад в цената им. 

Акциите на Facebook са се понижили с 40% откакто гигантът каза през юли, че очаква забавяне на ръста и свиване на маржовете на печалбата през идните години. Това не е изненада, предвид че основната социална платформа на компанията достигна точка на насищане и заради това сега проучва нови бизнес модели. Социалната мрежа е изправена и пред куп скандали, свързани с обработката на лични данни, дезинформацията и фалшивите новини. 

Сега компанията е заявила пред регулатора, че бордът на директорите във Facebook е разрешил обратно изкупуване на акции до 15 млрд. долара, пише Fortune и уточнява, че стъпката е част от програма, стартирала още през 2017 г. Обратното изкупуване на нови 9 млрд. долара е допълнение към тези по-раншни решения. 

Новината доведе до поскъпване с 1.4% на акциите на Facebook в рамките на разширената търговия.  По-рано в петък нюйоркската борса затвори при цена от 137.42 долара.  
Коментари: 0