Facebook с нова политика за използване на личните данни

Социалната мрежа ще позволява предаването им на трети лица без разрешението на притежателя им

Facebook с нова политика за използване на личните данни
4292 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
От 1 януари социалната мрежа Facebook въвежда нова политика за използването на личните данни на потребителите, която позволява предаването им на трети лица без разрешението на притежателя им, предаде ИТАР-ТААС, цитирайки съобщение на социалната мрежа до руските потребители.

В съобщението се казва, че всеки потребител автоматично се смята за съгласен с новата политика, ако продължи да използва Facebook след 1 януари.

Достъп до личните данни на потребителите ще имат службите за реклама, компаниите за анализи, собствениците на интернет сайтове и приложения за мобилни устройства, както и други доставчици на услуги за Facebook. Социалната мрежа ще предава данните и на държавните органи, в случай, че прецени, че търсенето им е юридически обосновано.

Facebook няма да иска разрешение от потребителите за предоставяне на данните им на трети лица, тъй като ще приема, че всички те са съгласни с това.

Освен данните при регистрация, ще бъдат използвана и информацията, която се споделя от потребителя. Свободни за достъп и за предаване на трети страни ще бъдат и телефонните указатели, ако те са синхронизирани с Facebook. 
Подкрепи Economic.bg