Фелипе VІ опита да възстанови имиджа на Испания в Давос

Кралят изтъкна предимствата на испанския туристически сектор

Фелипе VІ опита да възстанови имиджа на Испания в Давос

Снимка: БТА

424 ~ 1 мин. четене

Испанският крал Фелипе VІ, който присъства на Световния икономически форум в Давос, се възползва от случая да възстанови имиджа на страната си, пострадал от опита на Каталуния да се отцепи, пише AFP.

„Позволете ми да демонстрирам разумна доза национална гордост. Кой може да отрече, че Испания е една велика страна? Моето намерение днес е да укрепя тази идея и да помогна за премахване и на последните съмнения, които бихте могли да имате по този въпрос”, заяви той пред събралите се на форума световни лидери.

Фелипе VІ изтъкна предимствата на испанския туристически сектор и динамиката на икономическото възстановяване на четвъртата икономическа сила в ЕС, чийто икономически растеж днес е приблизително двойно по-голям от този на еврозоната. Кралят обърна внимание на факта, че през изминалата година Испания стана и втората туристическа дестинация в света вместо САЩ.

След тези похвали Фелипе анализира събитията от 2017 г. в Каталуния и каза, че те са били опит за подкопаване на основните правила на испанската демократична система. „Политическите разногласия и конфликти трябва да бъдат разрешавани в съответствие с демократичните правила и ценности на нашата конституция”, каза монархът.

Подкрепи Economic.bg