Финансират иновации във финансите с 200 млн. евро

Инициативата е на УниКредит и международната инвестиционна и консултантска компания Anthemis Group

Финансират иновации във финансите с 200 млн. евро

УниКредит и международната инвестиционна и консултантска компания Anthemis Group („Антемис груп“) обявиха създаването на UniCredit evo – съвместен инвестиционен проект с капитал от 200 млн. евро, предоставени от банката.

UniCredit evo (абревиатура от equity venture opportunities) ще инвестира в най-перспективните стартиращи компании с иновативни идеи и технологии в сферата на финансовите услуги, основно в Европа и в Северна Америка. Целта на банката е сътрудничество с нови партньори в рамките на FinTech екосистемата и развитие на авангардни технологични решения в полза на клиентите.

Партньорството ще подкрепя иновативните компании в целия цикъл на реализация на идеите им – от създаването им до тяхното въвеждане в работата с клиенти. Те могат да бъдат в сферата на банкирането на дребно и потребителското финансиране, инвестиционно и корпоративно банкиране, управление на активите и богатството, капиталови пазари и търговия, разплащания, финансова инфраструктура и др.

 „Партньорството с Anthemis и създаването на UniCredit evo е част от процеса на дигитализация на финансовите услуги и изграждането на нов бизнес модел в сектора. Като един от силните участници на пазара, имаме средствата, финансовите познания и голямата база от клиенти, които могат да бъдат двигател на все повече иновации в полза на потребителите.“  , коментира Паоло Фиорентино, главен оперативен директор и заместник-генерален мениджър на УниКредит.

UniCredit evo ще съчетае силните страни на традиционните участници на пазара с тези на новодошлите. 

Коментари: 0