Франция обмисля маски в офисите заради ръста на новозаразените

Социалният министър Елизабет Бор ще предложи това на среща със синдикати и работодатели

Франция обмисля маски в офисите заради ръста на новозаразените

Снимка: Pixabay

872 ~ 1 мин. четене

Франция обмисля да въведе задължително носене на предпазни маски на работните места заради резкия скок на новите случаи на коронавирус. Министерството на здравеопазването отчете 3 310 новозаразени с COVID-19 за последното денонощие.

Увеличаващият се брой на новозаразените накара Великобритания да сложи Франция в „опасния“ си списък и да поставя под 14-дневна карантина всички, пристигащи от там. 

Социалният министър Елизабет Бор заяви, че ще предложи във вторник, по време на насрочените си разговори с представители на работодатели и синдикати, задължително носене на защитни предпазни маски в офисите.

 „Тема, която се появява във всички научни становища, е стойността на носенето им (на маските), когато има няколко души в затворено пространство“, каза Бор в интервю за френския вестник Le Journal du Dimanchе, предава Reuters.

През тази седмица новозаразените във Франция за първи път надхвърлиха 2000 – бройка, която не е отбелязвана от средата на април. През последните седмици хората в болница са намалели, дори когато новите случаи на COVID-19 са се увеличили. Експертите пък обръщат внимание на увеличаващото се разпространение на вируса сред по-младите хора.

Подкрепи Economic.bg